9 Temmuz 2009 Perşembe

Pilates Nedir? Pilates Nasıl yapılır?


Pilatesi tanımlamak için şöyle desek herhalde çok yanlış bir tabir olmaz: Pilates, Doğu ve Batı felsefelerini barındıran yoga,dans, dayanıklılık-kuvvet antrenmanlarından ve jimnastikten parçalar taşıyan bir metottur.

Joseph Pilates tarafından 1920 yılında zihni ve vücudu ilişkilendirmek, çalıştırmak amacıyla geliştirilmiş bir metoddur. ( Bakınız : Joseph Pilates kimdir? )

Pilates günümüze Madonna, Hugh Grant, Britney Spears, Julia Roberts gibi ünlüler tarafından yapılınca birden moda oldu. Güçlü bir vücut yaratmayı hedefleyen pilates, 30-40 temel hareketle tüm vücut için kondisyon sağlıyor.

Pilates metodu, çekirdek kas gücü, kas kontrolü, duruş, esneklik, koordinasyon, güç ve bedensel dayanıklılığı geliştirmeyi amaçlayan bir kondisyon programıdır. Hareket kolaylığı için dengeli kas yapısını ön plana çıkarır. Zihinsel farkındalığı, fiziksel hareket ve egzersizle birleştirerek bedeni "içten dışa" çalıştırır.

Pilates, bedendeki güçsüz bölgeleri güçlendirerek ve yanlış alışkanlıkları düzelterek kas dengesi sağlar ve bedeni yeniden yapılandırır. Sağlam eklemler ve güçlü bir sırta sahip olmak ve esnekliğin artması, programın pek çok yararından yalnızca birkaçıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder