9 Temmuz 2009 Perşembe

Joseph Pilates Kimdir?



Pilates tekniğinin kurucusu Joseph Pilates kimdir? Joseph Pilates'in biyografisi ve pilates tekniğinin kuruluş aşamaları hakkında bilgi vermek istedik.

Joseph Pilates kimdir?
Pilates tekniğine ismini veren Joseph Pilates, 1880 yılında dünyaya geldi.
Çocukluğunda hastalıklarla boğuşan bir çocuktu. Astım ve romatizma sorunları vardı ve çok çelimsizdi. Bu hastalıkları, onun ilerde kendi buluşu olan pilates metodunu meydana getirmesini sağlayacaktı.

Joseph Pilates genç yaşında vücudunu geliştirmek ve kuvvetlendirmek için arayışlara girdi. Kayak ve jimnastik ile uğraştı. 1912 yılında İngiltere'de kendini koruma sanatı üzerine dersler verdi. Ama Birinci Dünya Savaşı döneminde düşman ilan edildi ve Lancaster bölgesinde kampa alındı.

Kampta hastabakıcılık yapmaya başladı ve kendi tekniğini geliştirme imkanı bulan Joseph Plates, askerlere de tekniğini öğretti. Onun tanınma ise 1918 yılındaki grip salgını idi. Pekçok kişinin ölümüne neden olan grip salgınından Plates'in kampındakiler etkilenmedi. Böylece Joseph Pilates'in uyguladığı teknik kendini ön plana çıkardı.

Savaş bittikten sonra Almanya'da pilates metodunu geliştirmeye devam etti. Özellikle polislere ders verdi. Joseph Plates, 1926 yılında ABD'ye göç etti ve stüdyosunu açtı. Graham, Balanchine gibi ünlü dansçıların da öğrencileri arasında yer aldığı Pilates'in yöntemi giderek yaygınlaştı.

0 yorum:

Yorum Gönder