9 Temmuz 2009 Perşembe

Pilatesin Faydaları Nelerdir


Pilates neye yarar? Pilates egzersizlerinin faydaları nelerdir? Pilates ne işe yarar? Gelin hep birlikte pilatesin faydalarına göz atalım.

Pilates zihin ve vücudu birbiriyle ilişkilendirmek ve ortak çalıştırmak amacıyla geliştirilmiş bir fitness sistemidir. 500 civarında özel kontrollü hareketler içeren egzersiz yöntemidir.

Pilates yönteminin faydaları

Pilates esas olarak dayanıklılık, esneklik ve kas gelişimi için yararlı olan bir egzersiz programıdır. Pilates ile vücudun hareket kabiliyeti ve vücut duruşu da geliştirilebilinir.

John Pilates'in şu sözleri çok dikkate değer: “Sadece üç derste farkı hissedecek, on derste farkı görecek ve 20 derste tamamen farklı bir vücuda sahip olacaksınız”.

Pilatesin faydalarını şöyle sıralıyabiliriz:

Sıkı ve kuvvetli karın kasları için faydalıdır.
Kuvvetli ve esnek kaslara sahip olursunuz.
Vücut duruşunuzu destekler ve duruş bozukluklarınızı düzeltmeye yardım eder.
Kas kontrolünü sağlar.
Dolaşım sisteminizi etkiler ve rahatlamanızı sağlar.
Fiziksel uygunluk düzeyini arttırır.
Sakatlanma riskinizi azaltır.
Konsantrasyon gücünü arttırıcı etkisi vardır.
Atletik performansızı arttırır.
Kendinize olan güvenizi geliştirir.

Özetle, sırt ve bel ağrılarından kurtulmak, düz bir karına, ince bir bele sahip olmak, dik durmak isteyenler son zamanlarda pilatesi tercih ediyor.

Pilatese başladıktan sonra

10 pilates seansı sonunda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Kendinizde farkı hissetmeye başlıcaksınız. Artık vücudunuzu tanımaya başladınız.

20 seans sonunda artık yeni bir vücuda sahip olmaya başladığınızı hissedeceksiniz. Fiziksel olarak egzersizlere uygunluk düzeyiniz artmış olacak.

30 seans sonunda tamamen yenilenmiş bir vücudunuz olacak. Özellikle sağlıklı, sıkı karın ve sırt kaslarına sahip olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder