9 Temmuz 2009 Perşembe

Pilates Kuralları 6 Prensip


Pilates yapmak için dikkat edilmesi gereken 6 madde vardır. bunlara uyulduğu takdirde egzersizlerden en güzel sonuçları alabilirsiniz.

Pilatesin Kuralları -6 Özel Prensip

Konsantrasyon : Konstantrasyonu, yani dikkati toplayıp hareketlere yoğunlaşmanız gereklidir. Pilates yaparken yaptığınız hareketlere yoğunlaşmalı, bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kullanılıp, hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmelisiniz.
Kontrol : Hareketleri kontrollü yapmak çok önemlidir. Dinlenme ve çalışma zamanları iyi ayarlanmalıdır. Pilates metodunda kontrolü bırakmamalısınız. Kontrol için bedenin iyi dinlenmesi sağlamalısınız. Hareketlerin uygulanması sırasında fazla zorlanmamalı, gösterilen şekillerin dışında hareket yapılmamalıdır. Böylece olası sakatlıkları önlemiş oluruz.
Merkezleme : Pilates Metodu'nda, denge merkezi olarak göbek, bel ve kalça çevresi seçilmiştir. İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini bu kısımdadır. Merkezleme ile bedeninizin üst kısmının dengesi, esneme ve uzama sağlanır.
Akıcı hareket : Hareketler akıcı bir tempoda, acele edilmeden, her noktadan tek tek geçerek yapılmalıdır. Akıcılık yani duraksamadan yapılması çok önemlidir.
Kesinlik : Hareketlerin hakkının verilmesi gerekir. Pilates seansları birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olarak belirlenmelidir.
Nefes : Pilatesin amaçlarından biri de nefes alıp vermeyi düzenlemektir. Nefes alıp verme taktiğimiz şöyledir: Panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek gerekir. Böylece, nefesimizi tamamen boşaltarak kanımızı temizlemiş oluruz.

0 yorum:

Yorum Gönder